Engasjer deg

Landet rundt gjør folk stort og smått for å støtte Rosa sløyfe-aksjonen.

Hva kan du gjøre?

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan samle inn penger. Her er noe av det som er blitt gjort før:

 • sykle, løpe, padle eller gå veldig langt!
 • arrangere konsert
 • ha auksjon eller loppemarked
 • lage lotteri eller basar
 • gi ut kalender
 • jentekveld / guttekveld
 • Arrangér en Rosa lunsj. Be gjestene dine om å kle seg i rosa og dekorer lunsjbordet med rosa duker, servietter og lys for et hyggelig måltid med dine nærmeste. Lykke til!

Tenk gjennom om du kan finne en nisje du har spesielt gode kontakter i. Kan du tilpasse kommunikasjon og budskap til dette? Kan du finne en vinkling du tror pressen kan ta tak i? Tenk også gjennom det praktiske. Trenger du tillatelser fra politi, kommunen eller andre for å gjennomføre aktiviteten din? Hva slags kostnader vil du ha for å kunne gjennomføre aktiviteten?

 • Se om du kan finne nøkkelpersoner med stort nettverk som kan hjelpe deg å spre informasjon om innsamlingen din.
 • Hvis du finner et navn til innsamlingen din, er det lettere å gjøre den kjent. Da kan du bruke dette navnet hvis du snakker i pressen, når du skriver om den på Facebook, som #hashtag på Twitter, og så videre.
 • Hvis du samler inn på nett, spre lenken til din innsamling og gi oppdateringer på fremgangen.
 • Gi nettverket ditt gode grunner til  å gi, og til å hjelpe deg med å dele innsamlingen din, for eksempel via sosiale medier.

Husk at den Rosa sløyfen er varemerkebeskyttet, og ikke kan brukes uten vår godkjenning og avtale.

Hvordan får du samlet inn pengene?

Innsamling på nett

En effektiv måte er å samle inn penger opprette en egen innsamling på internett. Her kan du skrive litt om din innsamling, laste opp bilder og video, og dele innsamlingen med dine venner på epost, Facebook, Twitter og eventuelle andre kanaler.

Overføring til konto

Hvis du samler inn kontanter, så kan disse betales inn til Rosa sløyfes kontonummer 7001 09 88592. Husk å merke betalingen med ditt eller innsamlingens navn. Hvis du ber folk betale inn til konto selv, pass på å be dem merke innbetalingen med ditt eller innsamlingens navn, slik at du kan få vite hvor mye som kommer inn.

Hva må du tenke på?

Rosa sløyfe har begrenset med ressurser. Det er derfor viktig at du selv står for den jobben som må gjøres, og vi har ikke mulighet til å støtte økonomisk eller bidra med fysisk materiell.

Vær tydelig på hva som går til Rosa sløyfe, og hva som eventuelt går til å dekke kostnader du har. Da kan du være sikker på at de som har støttet innsamlingen din ikke føler seg lurt.

Gjør det tydelig at du ikke er en offisiell representant for Rosa sløyfe-aksjonen men en som viser sitt personlige engasjement!

Husk at den Rosa sløyfen er varemerkeregistrert og ikke kan brukes uten skriftlig avtale. Ta kontakt med oss hvis du ønsker å bruke den.

Ta kontakt

Ta kontakt og fortell hva du planlegger. Da kan vi gi deg noen gode tips, og vi kan svare bekreftende dersom noen tar kontakt for å høre om det er en legitim innsamling.

Var dette nyttig?